ללוח המגנטיקה צורפו מספרים שתוכלו  לקשר למתכונים המצורפים בעמוד זה ,

img_3189במקום לכתוב את הרכבם המלא.

5. פטריות מרפא על הקרפ
 שלך :

פטריות מיובשות מאיטקה/שיטאקה/  להשרות במים רותחים
(כדאי להשתמש במיי ההשרייה לבישול הקינואה/כוסמת/דוחן)ֿ
בצל גדול קצוץ דק
פטריות טריות קצוצות פורטובלו/שמפניון
להקפיץ הכל במחבת ניתן להשתמש כמילוי מלוח לקרפ

6.  פטריות מרפא על הצלחת שלך:                                                                                                                                                

אותם רכיבים ממתכון 5img_3946 הפעם להוסיף למחבת פחית של

קרם קוקוס ללא חומר משמר.

להשתמש בתערובת זו כרוטב לקינואה או

על פסטה מקמח חומוס/קטניות (קנוי)

או לחמם בתנור דלעת ערמונים חצויה לשתיים ב180 מעלות לחצי שעה

להוציא מהתנור למלא בפטריות בקוקוס ולהחזיר לתנור לעוד 10
דקות.   מעדן.

7. ממולאים בריאים:img_4385

גריסי פנינה להשרות למשך הלילה ולמחרת להרתיח 20- 30 דקות ולסנן.
לערבב עם צרור פטרוזיליה, צרור כוסברה,
עדשים כתומות או בשר טחון
את גריסי הפנינה, אפשר להחליף לקטניות או דגנים מלאים
במקום קינואה/ כוסמת למלא פלפלים אדומים  לבישול למשך שעה על אש קטנה
אפשרות נוספת למלא דלעת יפנית לסגור אותה עם מכסה קליפתה
ולאפות בתנור
ב180 מעלות מכוסה בנייר כסף , למשך שעה ולאחר מכן להסיר את נייר הכסף ולחמם לעוד 20 דקות

8.  קציצות בריאות:
עדשים כתומות שהורתחו לרביכה
קישואים קצוצות (לסחוט נוזלים) או כרישה שהורתחה ונסחטה/בטטה/כרובית
כוס קמח עדשים כתומות טחונות/דוחן/כוסמת
ניתן להוסיף עשבי תיבול לפי הטעם
ביצה (אבקת חלבון צמחי מעורבב עם מים)כף שמן קוקוס
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את כל המצרכים או במיקסר,
מחממים את הטוסטר ושמים דף נייר אפייה
מקבבים את הקציצות מהתערובת ושמים באמצע הדף ומעליו שמים עוד דף,
סוגרים את הטוסטר ל כ5 דקות
מתקבלות קציצות אפויות מעולות
ניתן להוסיף רוטב טחינה מעל.
 9. טעים  בטוסטר:
פילה סלמון טרי מעליו פרוסות לימון,
ושמים באמצע הדף ומעליו שמים עוד דף,
סוגרים את הטוסטר ל כ5 דקות.
להוסיף עלי בזיליקום
ניתן להחליף את הסלמון לפילה טונה או נסיכת הנילוס
לחזה עוף ואפילו לילדים אפשר לעשות שניצל בפירורי לחם.
10. המתכון האהוב עליך:
התבשיל או הסלט שאתה הכי אוהב

על החתום: ד״ר ליאת אדרי